VÅR STORY

Olof Christensson berättar vad som har inspirerat honom till att starta Skelderwikens Brygghus: 

 

Vi var ett gäng kompisar som såg Premier League matcher på helgerna och då var det engelsk öl som introducerades. Mina första engelska öl var Fullers IPA och Fullers ESB.

 

Till fotbolls VM i Japan så korsade jag och några kompisar Ryssland och Kina med Transsibiriska järnvägen och där testade jag den kinesiska ölen Tsingtao Tao, som kineserna vi lärde känna var väldigt stolta över, och den japanska ölen Kirin Beer.

På en 3 månaders spännande resa till Malaysia, Vietnam, Laos och Thailand fastnade jag framförallt för Lao Beer i det lilla bortglömda landet Laos vars öl delvis producerades av jasminris.

I Vietnam-Hanoi så var det fascinerande att köpa Bia Hoi som är en färsköl från den lokala gatuserveringen. Först drack man ett glas och kunde även köpa Takeaway och då fyllde de en Petflaska till oss med färsköl.

På en häftig resa till USA och Hawai kom jag i kontakt med Kona Brewing som har härliga etiketter och god öl och de berättade en spännande story från deras hembygd med öarna och havet.

När jag var föräldraledig med våra två döttrar så började jag experimentera och brygga en IPA som blev klar till min dotters dop 2014 och den blev en fullträff för släkten drack upp hela batchen på 20 liter och gjorde tummen upp. 

 

Skeldervikens första öl was born, this Ale is India Pale i skånsk tappning, berättar Olof.

Skelderwikens öl ger en smak av Skåne och de böljande sädesfälten.

1/1

Klicka på bilderna för mer info!